Világszerte elismert oktatószoftvereket használhatnak ingyen a magyar iskolák

Kedves Pedagógusok, Tanulók és Szülők!

 

Az Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoport (Eszterházy Károly Egyetem) a modern, XXI. századi digitális módszerekkel támogatott oktatás elkötelezett közvetítőjeként segítséget szeretne nyújtani a jelenlegi járványügyi helyzetben digitális tanrendben tanító pedagógus kollégáknak. A kutatócsoport nemzetközi együttműködésben két világszerte elismert – 2019 szeptembere óta pilot-vizsgálat keretében Magyarországon is kipróbált – oktatóprogramhoz kínál ingyenes hozzáférést a tanév végéig minden magyar iskola számára.

Matific

„Feltétlenül támogatni szeretnénk a magyar iskolákat ebben a nehéz időszakban. Az Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoporttal végzett közös munka, valamint a Matific sikeres pilotprogramjának tapasztalatai alapján az iskolai platformunkat az összes intézmény számára ingyenesen elérhetővé tesszük a tanév végéig – olvasható Craig Shotland, a Matific vezérigazgatójának levelében. – A tanárok munkáját ingyenes képzésekkel segítjük webináriumokon keresztül. Minden szükséges támogatást szeretnénk megadni ahhoz, hogy a távoktatás során gördülékenyen használhassák a szoftver új, a pilotprogram során fejlesztett elemeit is.”

Matific olyan, korszerű pedagógiai alapelvekre épülő, az 1-6. évfolyamokon használható gamifikált oktatóprogram, amely magyar nyelven is elérhető. Az alkalmazás a tantervi témakörökhöz illesztett interaktív feladatokkal (játékepizóddal) és feladatokkal segíti a matematika tanulását és tanítását. Felhasználóbarát tanári adminisztrációs felülettel rendelkezik, így folyamatos visszajelzést biztosít a tanulóknak, a pedagógusnak és szülőknek egyaránt. A program használata a tanév végéig ingyenes.

A részvételhez a pedagógus tudja regisztrálni osztályait ezen a linken.

Bővebb tájékoztató ITT elérhető.

A használatot segítő további információk és videók a Matific Magyarország Facebook-oldalán találhatóak.

myON

A Renaissance Learning az angoltanulást segítő myON digitális könyvtárát ajánlja fel ingyenesen az 1-12. évfolyamokon tanuló diákok számára az otthoni tanulás támogatásához a tanév végéig. A myON program angol anyanyelvi közeget teremt ott is, ahol egyébként nincs ennek kialakítására lehetőség. A korszerű pedagógiai elvek alapján kifejlesztett alkalmazás legfontosabb előnye, hogy a természetes nyelvelsajátítás sorrendjét támogatja – hallgatást, megértést, beszédet, olvasást és írást. Hallgatva olvasnak a gyerekek, amihez korosztályuknak megfelelő nehézségi szintű, érdeklődésükhöz illő olvasmányokat válogathatnak maguknak az 5556 e-könyvet tartalmazó digitális könyvtárból.

„A szoftver gyors és zökkenőmentes otthoni használatát számos letölthető segédanyaggal szeretnénk támogatni, együtt azokkal a dokumentumokkal, amelyeket az Oktatás 2030 állított össze a pilotprogram során – írja levelében Adrian Hall, a myON nemzetközi partnerkapcsolati igazgatója. – Segédanyagaink, amelyek kifejezetten az eltérő célcsoportoknak – tanároknak, szülőknek és diákoknak – készültek, már számos országban bizonyítottak a távoktatás terén. Bízunk abban, hogy ezekkel az eszközökkel a magyar diákok angol nyelven történő olvasását és nyelvtanulását is magas szintre emelhetjük.”

 

A myON program oldala: https://www.myon.com/school/freemyonhungary

Belépési információk:

School Name: Free myON Hungary, username: hungary, password: myon

A használatot segítő információk és videók a Free myON Hungary Facebook-csoportban találhatóak.

 

A szoftvereket bemutató tavalyi workshopjaink:

myON

Matific

 

A Matific és a Renaissance Learning felajánló levele:

matific_levl_magyarul_csvkorr
myon_levl_magyarul_csvkorr
Tanulási Iránytű a XXI. Országos Közoktatási Szakértői KonferenciánDigitális oktatóprogramok