Nagy érdeklődés és pozitív várakozások a Nat-tervezet szakmai bemutatóján

Az új Nemzeti alaptanterv (Nat) tervezetét készítő Oktatás 2030 kutatócsoport szeptember 20-án Egerben a szakmai érdeklődők előtt is bemutatta elképzeléseit.

A Nemzeti alaptanterv tervezetét megalapozó tudományos munkát Csépe Valéria pszichológus professzor asszony vezeti, a projekt gazdája pedig az egri Eszterházy Károly Egyetem. A szakmai konferenciára is az egyetem falain belül került sor, ahol a több mint kétszáz fős, többnyire pedagógusokból és oktatási szakemberekből álló közönség nagy érdeklődéssel és pozitív várakozásokkal fogadta a tervezetről, valamint annak implementációjáról szóló előadásokat.

A tervezet augusztus 31. óta letölthető az Oktatás 2030 weboldaláról. Az azóta eltelt szűk egy hónapban több mint száz szakmai véleményt dolgoztak fel a tervezet készítői, és amint az a konferencián is elhangzott, a hozzászólások többsége valóban konstruktív, a tervezet tökéletesítését célzó szakmai észrevétel.

Ez a hangulat jellemezte az egynapos konferenciát is: a rendezvény nemcsak a tervezet alaposabb megismerését tette lehetővé, de a magyar közoktatás megújítását szívén viselő közösség számára alkalomként szolgált a találkozásra, közös gondolkodásra is.

Az eseményről az egri Líceum Televízió készített összeállítást.

 

 

pexels-photo-256468XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia