Látogatás a Benhurst Általános Iskolában

Vezető szakértőink londoni szakmai útjuk keretében ellátogattak a Benhurst Általános Iskolába is, ahol tanárok és diákok kölcsönösen tanulnak egymástól, a digitális pedagógia pedig a mindennapok része.

A Benhurstbe 6-tól 12 éves korig járnak a gyerekek. A részben tanulók által tartott prezentációk, valamint a bemutató órákon látottak alapján a csapatunk számára egyértelművé vált, hogy az iskolában különösen nagy hangsúlyt fektetnek a digitális technológia alkalmazására. És mindezt nem öncélúan teszik: a technológiai megoldások szervesen illeszkednek az iskola pedagógiai programjába.

Ennek egyik példája az úgynevezett Student Digital Leader program, amelynek lényege, hogy a gyerekek maguk is részt vesznek a tanításban, illetve az okoseszközök használatának oktatásában, segítve ezzel nem csak az osztálytársaikat, de sokszor a tanáraikat is. A student digital leaderek kiválasztása minden esetben egyedi szempontrendszer alapján történik, amelynek középpontjában a gyerekek fejlődése és annak támogatása áll.

Néhány életképben mutatjuk be, milyen is az élet egy sikeres londoni általános iskolában. 

Ha sokan érdekeznek rollerrel, kézenfekvő, hogy kell egy rollertároló.

Minden osztályterem fel van szerelve a tanításhoz és a tanuláshoz szükséges digitális eszközökkel, interaktív képernyővel, laptopokkal és tabletekkel.

A gyerekek mindennap és készségszinten használják az okoseszközöket, interaktív képernyőket és tableteket.

A digitális eszközöket csoport- és egyéni munkára egyaránt használják.

Természetesen a digitális tartalmak használata nem vonja maga után az analóg, nyomtatott könyvek eltűnését, ez az iskola egyik szabadpolcos könyvtára.

  

Fontos dolgokkal is lehet jó hangulatban foglalkozni – a képeken a tanterves csapat és az zöldügyi bizottság.

A gyerekek prezentációja.

Az igazgató, Mr. Denchfeld mutatja be az iskola működését és alapelveit. Egyébként a közösségi média használatát is nagyon fontosnak tartja, és ő maga kezeli napi szinten az iskola – igen népszerű – Twitter-fiókját.

matematika